Rena Eteriska Oljor

När man handskas med naturens renaste essens så gäller det att inte kompromissa med kvalité och med äkta vara.

100% renhetsgaranti

Många eteriska oljor på marknaden idag är antingen delvis eller helt syntetiska eller gjorda på råvaror som inte lever upp till en bra standard. Exempelvis kan kraftigt besprutade plantor vara direkt skadliga att sedan som eterisk olja stryka på vår hud då huden tar upp alla ämnen som finns i den slutgiltiga produkten. Att ta en sådan olja och andas in kan vara direkt skadligt på luftvägar och slemhinnor. Kvalitet och renhet är A och O

Young Living har rena och obesprutade odlingar över hela världen och deras produkter kontrolleras hårt i varje led i något som de kallar för Seed to Seal – certifiering. Det är en process där vi som kunder och medlemmar garanteras en ren och säker terapeutiskt klassad eterisk olja som slutprodukt. Från frö till besegling av flaska.

Young Living kommer aldrig kompromissa kvalitén genom att medvetet tillsätta syntetiska ämnen, föroreningar eller billiga fyllnadsämnen eller genom att använda oetiska produktionsmetoder. Om deras pågående krävande tester påvisar att en produkt inte uppfyller deras normer och krav så använder de inte den alls. Det känns tryggt.

Kortfattad Historia

Eteriska oljor är inte något nytt. Det har använts av oss människor och funnits

i över 4500 år. Man har funnit recept i egyptiska gravkammare på oljeblandningar som använts vid behandling av olika åkommor och som kan stöttas av vetenskapen idag att de verkligen var effektiva för det de var ämnat att lindra.

I bibeln nämns olika eteriska oljor över 100 gånger och de talas ofta om dem som värdefulla och andliga hjälpmedel i ritualer och ceremonier. De flesta känner ju tex till att Jesubarnet fick guld, rökelse (frankincense) och myrra som gåva av de Vise Männen som besökte honom efter han föddes. Både Frankincense och Myrra användes i dess rena resinform eller som eterisk olja på den tiden.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi människor har alltid vänt oss till växterna för hälsa och läkning och kunskapen om deras egenskaper har bokförts och gått i arv. När läkemedel gjorde sitt intåg på marknaden och de skapade syntetiska versioner av det växterna givit oss så glömde vi bort den kunskap vi tidigare hade. Idag börjar vi sakta men säkert förstå vikten av denna kunskap igen då våra moderna metoder går bet, som tex resistenta bakterier efter överanvändning av antibiotika. Svaren finns i naturen, och genom eteriska oljor kan vi stärka och stötta vår kropp till balans och hälsa. Naturligtvis gäller detsamma för vår hud och våra olika medel vi använder till  hudvård och skönhet. Det går att göra bra val där med, och Young Living brinner för att förmedla produkter som inte skadar oss eller som bryter ner våra egna system. Rena hela vägen helt enkelt.

Thieves, varför heter blandningen så?

Young Living har en blandolja som heter Thieves. Tjuvar. Det är väl ett riktigt udda namn =)

Namnet kommer sig av att det fanns en grupp ört- och kryddhandlare (dåtidens apotekare) som hittade ett sätt att skydda sig mot pesten när den härjade i Europa på 1600 – 1700 talet.

Det var en svår tid och många människor dog, och många handlare hade även ekonomiska svårigheter. Våra apotekare såg tillfälle att få in pengar och använde sina kunskaper om örter för att skydda sig själva med en blandning som de smörjde in sig och sina doppade textilstycken i för att ha över sina munnar och näsor medan de stal av de döende och döda. De skyddade sig på så sätt mot pestsmittan med hjälp av denna ört och vinägerblandning på nejlika, kanelbark, rosmarin och andra örter. De blev tagna av kungens män och dömdes till en smärtsam död genom straffet Hung and Quartered vilket var det värsta sättet att bli avrättad på på den tiden. Men, de fick en chans att få en smärtfri och snabb död genom att berätta hur de kunnat röra vid de smittade utan att själva bli sjuka. Kungen lät sedan denna viktiga informationen spridas och 1748 blev receptet på deras örtblandning inskrivet i de franska apoteksliggarna och kunde användas av allmänheten för att skydda sig mot pesten och andra epidemier. 

Young Living har grundat sin oljeblandning på detta recept och för att hylla kunskapen hos de tjuvarna som gjorde blandningen så heter oljan därför Thieves. Den består av Kanelbark, Kryddnejlika, Rosmarin, Citron, och Eukalyptus Radiata och den har framtagits i syfte att ge  skydd mot bakterier och virus.

Det finns en hel serie av Thieves produkter, baserad på denna oljeblandning, som tex. Thieves rengöringsmedel, tvättmedel, tandkräm, munskölj, diskmedel, tvål mm.

Eterisk Olja Idag

När vi använder örter för att stötta upp vår kropps olika system så är det oljan i växten som hjälper vår kropp. Det är växtens livgivande ”blod”, dess egna immunsystem, som hjälper växten att hålla sig frisk, och när vi utvinner det ut växten så får vi ren eterisk olja. Många människor känner till och använder örter för att hålla sig hälsosamma. När man torkar en ört för att använda den till te eller till ett näringspreparat så avdunstar ungefär 95-97% av de eteriska oljorna i växten och mycket av växtens läkande effekt går tyvärr förlorad. Genom att använda eteriska oljor så behålls alla viktiga komponenter och vi kan ta tillvara på allt bra ur plantan.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade. Det behövs 4,5  ton rosenblad för att destillera fram ½ kg rosenolja, vilket är drygt 0,5 liter. En enda droppe av tex pepparmyntsolja räcker till att göra  ca 30 koppar pepparmyntste. 

Oljorna från Young Living är naturliga och giftfria. De är bland de bästa på marknaden ( www.seedtoseal.com) och genom att byta ut produkter i din vardag som innan utsatt dig för kemikalier som belastat din kropp och dess system kan du nu på enkelt sätt bli mer och mer giftfri-  och det i sin tur kan leda till bättre hälsa.

I USA finns över 4,000 forskningsrapporter på eteriska oljor på Nationalmedicinska biblioteket. Det finns mycket underlag för deras fantastiska egenskaper och mer och mer upptäckter görs för varje år.

Vill du också handla deras fina produkter så följ denna länken så blir jag din sponsor och den som hjälper dig på din resa till att lära dig mer om hur du kan stärka din kropp med helt kemikaliefria och naturliga produkter inom allt från rena oljor till hushållsrengöring, kosttillskott, smink och hudvårdsprodukter.